1. Hjem
  2. Innsikt
  3. Se eiendommer

Se eiendommer

Ønsker du å se eiendommer i Norge? Les om hvordan du kan bruke Hjemla for å se og finne informasjon om boligmarkedet og hver enkelt eiendom.

Se eiendommer
Illustrasjon av se eiendommer

Ønsker du at du hadde like mye informasjon om boligmarkedet som det proffe aktører som takstmenn, eiendomsmeglere, investorer og banker har? Når kan du benytte deg av det digitale verktøyet Hjemla for å holde deg oppdatert. Med Hjemla får du informasjon om din egen bolig og kan se eiendommer i hele landet.

Se eiendommer - priser og salgshistorikk

Om du er nysgjerrig på boligprisene i ditt nærområde får du tilgang til et bredt utvalg informasjon om dette og mye mer på hjemla.no. Ved å se boligers salgshistorikk og eiendomsoverdragelser, for eksempel, kan du få et innblikk i prisutviklingen i området, og få en bedre forståelse av verditaksten til eventuelle boliger du ser på.

Skal du kjøpe eller selge en bolig vil det lønne seg å holde seg oppdatert på boligprisene i området. Hvordan har verdistigningen vært? Er det riktig å selge/kjøpe nå eller bør du vente litt?

Se eiendommer som er til salgs

En av de mest brukte funksjonene i boligkartet er muligheten for å se alle eiendommer som er til salgs i kartet, samtidig som at man ser boliger som er solgt i området. På denne måten har man unik innsikt i hva som har skjedd i boligmarkedet i området man er interessert i, og hvordan dagens annonserte boliger samsvarer med de som nylig er solgt.

Bruk av hendelsene i boligmarkedet og verdiestimatet av en bolig gir deg som interessent et godt startpunkt for å vurdere om eiendommen du ser på og er interessert i er riktig priset eller ikke. Dette gjør det mulig for deg å ta bedre boligvalg.

Hjemla - der alle boliger bor

Bolig er den største investeringen de fleste av oss gjør i løpet av livet. Likevel er det en beslutning vi ofte tar under tidspress og ut fra svært mangelfulle opplysninger eller dokumentasjon. Det er altfor lett å ende opp med å betale for dyrt, selge med tap, eller måtte gjøre uventede utbedringer.

Hjemla er en ny digital tjeneste som samler informasjon om boligens verdi og tilstand. Dette gjør det enklere for deg som eier, kjøper eller selger å ta bedre boligvalg, basert på omfattende markedsdata og dokumenterte opplysninger. Målet er å skape et ærligere, tryggere og mer forståelig boligmarked for alle.

Uavhengig vurdering av boligens markedsverdi

På Hjemla viser vi estimert markedsverdi av boliger slik at du som eier, kjøper eller selger skal få en indikasjon på hvor mye din og andre boliger er verdt.

Når datamaskinen regner ut verdiestmatet basert den seg på hvor mye informasjon som er tilgjengelig om den aktuelle boligen og området, inkludert informasjon om salg av lignende boliger.

Vi oppfordrer kjøpere, selgere og boligeiere til å bruke verdiestimatet som et uavhengig utgangspunkt, som man kan supplere med annen informasjon om boligen. F.eks. en verdivurdering fra en eiendomsmegler, markedsanalyse av sammenlignbare boliger, besøk av aktuell bolig til salgs og lignende.

Ta kontakt

Vi håper du liker Hjemla, og setter stor pris på både ris og ros!

Gi oss din tilbakemelding
Se boliger i kart

Forstå markedet bedre ved å sammenligne kvadratmeterpris, prisutvikling, salgspriser og verdiestimat for liknende boliger.

Se alle boliger i kartet

Ta kontakt

Vi håper du liker Hjemla, og setter stor pris på både ris og ros!

Gi oss din tilbakemelding