1. Hjem
  2. Innsikt
  3. Kommer for salg

Kommer for salg

Nysgjerrig på boliger som kommer for salg? Les mer om hvordan boligeiere kunne synliggjøre at de snart skulle selge, og hva som er planene for funksjonen videre.

Se boligkart
Illustrasjon av bolig som kommer for salg

Med "tradisjonell" boligannonsering annonseres en bolig kun i en kort periode. Derfor så Virdi, Hjemla sin forløper, en verdi for både boligeier, interessent og megler av å ha en funksjon som muliggjorde at man kunne finne drømmeboligen i god tid før den kommer for salg.

Da Virdi ble erstattet av Hjemla ble ikke funksjonen "kommer for salg" med videre. Virdi hadde stor suksess med dette og hjalp mange boligeiere og interessenter med å finne hverandre, men det kom ikke uten noen mangler. Den viktigste erfaringen var at om en slik tjeneste skal ha ordentlig verdi så burde den tilbys i samarbeid med én eller flere profesjonelle partnere; megler, takstmann, bank etc. Dette ønsker vi å ha på plass før vi gjør en vurdering om å tilby en tilsvarende funksjon på hjemla.

Slik fungerte tjenesten kommer for salg på Virdi

Under finner du informasjon om hvordan "kommer for salg" fungerte på Virdi.

Se boliger før de kommer for salg

Arbeidshypotesen var at jo tidligere boligeier forteller at en bolig snart skal selges jo bedre! Det gir interessenter nødvendig tid til å planlegge, og øker sannsynligheten for at boligeier får flere interessenter. Med tradisjonell/vanlig boligannonsering er ofte boligen kun annonsert i én uke før visning. Én uke er veldig kort tid for å finne den rette kjøperen som har alt klart for å kaste seg med på visninger og budrunde...

Ved å markere at boligen snart kommer for salg på virdi.no ble den synlig i Boligkartet for alle Virdi-brukere frem til boligeier skal selge. Dermed fikk både interessenter og boligeier økt sjansen sin betydelig for å få mest mulig verdi ut av bolighandelen.

Slik markerte man boligen sin som kommer for salg

1. Registrer boligen din

Det var gratis å registrere seg og sin bolig på Virdi. Det var valgfritt å markerte at man vurderte å selge.

2. Boligen ble synliggjort i boligkartet

Virdi viste boligen din i boligkartet og varslet interessenter om at boligeier vurderer å selge - slik at de kan være informert og kunne gjøre eventuelle forberedelser (feks. finansieringsbevis og salg) og være klare til boligen annonseres.

3. Se statistikk over interessen for boligen

Som boligeier fikk man se statistikk over interessen for boligen. Dette gjorde at man enkelt kunne følge med på hvor mange som var interessert i din bolig, og muliggjøre kommunikasjon mellom eier og interessenter - om man selv ønsket det.

Hva er Hjemla?

Hjemla er en ny digital tjeneste bygget på det beste fra de to boligplattformene Virdi og Boligmappa.

På Hjemla finner du informasjon om privatboliger i hele landet. Søk på en adresse i vårt boligkart og få opp relevant data tilknyttet boligen. Du kan også legge til mer informasjon om din bolig og tilknyttet dokumentasjon på arbeider som er utført.

Informasjonen du har tilgang til er blant annet eiendomsoverdragelser, nøkkelfakta om boligen som antall soverom og bad, etasjer, kvadratmeter, diverse fasiliteter og månedlige kostnader tilknyttet boligen. I tillegg får du opp lignende boliger i området som er til salgs eller nylig solgt.

Du får også tilgang til verdiestimatet, som er Hjemlas egenutviklede boligprisestimat. Dette genereres automatisk og estimerer boligers markedsverdi basert på informasjon fra offentlige registre, brukergenerert data og mye mer. Boligens egenskaper, salg av andre boliger med mer blir vurdert for å komme frem til en estimert markedsverdi.

Ta kontakt

Vi håper du liker Hjemla, og setter stor pris på både ris og ros!

Gi oss din tilbakemelding
Se boliger i kart

Forstå markedet bedre ved å sammenligne kvadratmeterpris, prisutvikling, salgspriser og verdiestimat for liknende boliger.

Se alle boliger i kartet

Ta kontakt

Vi håper du liker Hjemla, og setter stor pris på både ris og ros!

Gi oss din tilbakemelding