1. Hjem
  2. Innsikt
  3. Boligmarkedet

Boligmarkedet

Får oversikt over boligmarkedet. Se prisutvikling og de siste hendelsene (boliger til salgs og nylig solgt mm.) i områder du interesserer deg for.

Utforsk boligmarkedet
Illustrasjon av boligmarkedet

På Hjemla får du unik innsikt i boligmarkedet

Hjemla er en digitalt forbrukerplattform som gir deg tilgang til samme verktøy, data og informasjon som brukes av profesjonelle aktører i boligmarkedet. Tjenesten dekker alle landets privateide boliger.

Da vi startet med boligdata jobbet vi med automatisk verdiestimering av eiendommer for profesjonelle aktører. I dette arbeidet erfarte vi at til tross for at boligen er den største investeringen for de fleste av oss vet vi lite om boligmarkedet sammenliknet med eiendomsmeglere, banker, investorer og liknende. Vi opplevde at det var vanskelig for oss som privatpersoner å finne og få tilgang til informasjonen vi trenger for å gjøre bedre boligvalg.

Arbeidet med dette prosjektet synliggjorde for oss hvor stor skjevheten er mellom forbrukere og profesjonelle aktører når det kommer til tilgangen på å se eiendommer og boliginformasjon. Dette synes vi var en urettferdig og negativ faktor ved boligmarkedet, og vi bestemte oss for å ta opp kampen på forbrukerens vegne.

Verdiestimatet endrer boligmarkedet

Ett av verktøyene du som hjemla-bruker får tilgang til er verdiestimatet. Dette er et egenutviklet boligprisestimat som genereres automatisk og estimerer boligers markedsverdi. Data fra kilder som brukergenerert data og offentlige registre brukes til å kalkulere estimatet, hvor avanserte algoritmer blant annet vurderer fakta om boligen, boligmarkedet, markedsforhold og boligens beliggenhet. Her bruker vi kunstig intelligens for å bedre innsynet i og forståelsen av et boligmarked i konstant bevegelse.

Verdiestimatet er så presist at også flere bedrifter og kommuner bruker estimatet i sine interne og kunde-produkter. Slike avtaler gjøres som oftest via anbud hvor flere tilbydere av estimert markedsverdi vurderes opp mot hverandre. Gjennom slike anbudsprosesser er verdiestmatet du ser på hjemla.no blant annet kåret av Norges største bank som det mest presise verdiestimatet av privatboliger i boligmarkedet.

Oversiktsbilde over boligmarkedet i Oslo
Boligmarkedet er i konstant bevegelse. Spesielt i Oslo er det mange hendelser som det kan være fordelaktig å ha oversikt over når man skal gjøre sine boligvalg.FOTO: Daniel Charles Hextall | Unsplash

Banebrytende innsikt for forbrukere

Med verdiestimatet ble boligmarkedet endret ved at forbrukere for første gang har fått tilgang til estimert markedsverdi på alle privatboliger i boligmarkedet. I lang tid har det kun vært banker, meglere, takstmenn og lignende som har hatt tilgang til et slikt innsyn i boligmarkedet. Privatpersoner har måttet gå via profesjonelle aktører for å få tilgang til den samme informasjonen om solgte boliger mm. Dette har gjort at man som privatperson ofte ikke har hatt nødvendig informasjon når man skal ta viktige avgjørelser i boligmarkedet - noe som for mange har utgjort skillet mellom et dårlig og godt boligvalg. Boligen vi eier er vår private investering verdt mange millioner kroner, så dette er viktig.

Hjemla ønsker å hjelpe boligeiere i hele landet og sikre at alle har tilgang på mer kunnskap og kontroll over sin bolig. Med verdiestimatet er det enklere for oss som privatpersoner å unngå å betale for mye, motta hjelp i forbindelse med forhandlinger om boliglånet, og avdekke lokkepriser. Vi kaller det bedre boligvalg.

Ta kontakt

Vi håper du liker Hjemla, og setter stor pris på både ris og ros!

Gi oss din tilbakemelding
Se boliger i kart

Forstå markedet bedre ved å sammenligne kvadratmeterpris, prisutvikling, salgspriser og verdiestimat for liknende boliger.

Se alle boliger i kartet

Ta kontakt

Vi håper du liker Hjemla, og setter stor pris på både ris og ros!

Gi oss din tilbakemelding