1. Hjem
  2. Spørsmål om boliginformasjon

Spørsmål om boliginformasjon

Svar på de vanligste spørsmålene om boliginformasjon

Illustrasjon av boliginformasjon på hjemla.no

Tilknyttet enhver bolig presenteres det et sett med informasjon. Disse deler vi inn i boligens fasiliteter, egenskaper, størrelse og kostnader.

Hjemla samler inn og sammenstiller informasjon fra forskjellige kilder. I grunn ligger offentlig data om boligen som Hjemla mottar fra Ambita, disse berikes videre av informasjon om boligen mottatt fra andre kilder (inkl. informasjon boligeier selv oppgir om sin bolig).

Hjemla har en av de - om ikke den - mest komplette databasen med informasjon om norske boliger. Dette betyr ikke at vi allerede har komplett og korrekt informasjon om alle boliger.

Informasjon om min bolig er feil

Det er dessverre slik at det generelt mangler noe informasjon om norske boliger - også i offentlige registre. Ved at Hjemla samler inn informasjon fra flere kilder vil vi klare å fikse feil og mangler om veldig mange boliger, men ikke alle. Dette er grunnen til at boligeier selv har anledning til å editere informasjonen om sin bolig på Hjemla.

Merk at oppdateringer man gjør om sin bolig på Hjemla forbedrer brukeropplevelsen ved at estimert markedsverdi blir mer treffsikket med mer, og boligen fremstår korrekt for alle andre Hjemla-brukere som ser på denne. Men det endrer ikke infromasjonen om boligen i offentlige registre. Om du ønsker å gjøre dette må du per nå ta direkte kontakt med din kommune.

Når boligeier endrer informasjon om sin bolig vil disse gjennomgå en kontroll som gjør at det kan ta opp mot 20 minutter før informasjonen også er synlig for andre Hjemla-brukere. Boligeier vil se sine endringer umiddelbart på sin Min Bolig-side.

Ta kontakt

Vi håper du liker Hjemla, og setter stor pris på både ris og ros!

Gi oss din tilbakemelding
Se boliger i kart

Forstå markedet bedre ved å sammenligne kvadratmeterpris, prisutvikling, solgtpriser og verdiestimat for liknende boliger.

Se alle boliger i kartet

Ta kontakt

Vi håper du liker Hjemla, og setter stor pris på både ris og ros!

Gi oss din tilbakemelding