1. Hjem
  2. Innsikt
  3. Nytt i Hjemla

Nytt i Hjemla

Hold deg oppdatert på våre siste produktendringer mens vi fortsetter å forbedre Hjemla for å gi deg informasjon om alle boliger.

Nyheter på Hjemla

24. november, 2023

Ukentlig oppdatering: Adgangsnivåer i kartet

Adgangsnivåer i kartet

Vi har fortsatt jobben med å endre uttrykket og brukeropplevelsen i kartet. Nå har vi lansert del 2 som i kort inneholder funksjonalitet for å gi brukere tilgang til forskjellig type informasjon avhengig av hvilket brukernivå man er på. Enn så lenge har alle innloggede brukere fortsatt tilgang til alt. Nivåene legger til rette for at man som bruker enklere skal kunne browse rundt og få oversikt og verdifull informasjon rett i kartet.


10. november, 2023

Ukentlig oppdatering: Nye ikoner i kartet og Oppdatert hamburgermeny

Nye ikoner i kartet

Vi har endret uttrykket i kartet fra flerfargede ikoner (m. info om boligtype) til gule m. info om status. Dette beveger oss vekk fra et spor hvor kartet begynte å bli litt vel papegøyete, og muliggjør videre utvikling av kartet med flere boligstatuser, uthevede ikoner mm.

Oppdatert hamburgermeny

Hamburgermenyen har fått en makeover for å gjøre den enklere å lese og navigere i. Samtidig som at det blir lettere for oss å fremheve hvilke lenker som er relevante for deg som bruker avhengig av om du er gjest eller logget inn.


3. november, 2023

Ukentlig oppdatering: Oppdatert verdiestimat

Oppdatert verdiestimat

Vi har lansert e-posttjeneste for verdiestimatet. Boligeiere som har registrert seg for å få e-post om oppdatert markedsverdi for sin bolig mottar nå dette ved hvert månedsskifte. Første utsendelse var nå i månedsskifte oktober-november.


27. oktober, 2023

Ukentlig oppdatering: Raskere behandling av data

Raskere behandling av data

Det er gjort en viktig oppdatering av bakgrunnssystemene som behandler våre data. Det vil du som bruker blant annet merke ved at det nå tar sekunder for oss å behandle informasjon som du oppdaterer om din bolig, kontra over én time slik det har vært tidligere. Forbedringen muliggjør også noen spennende utvidelser av vårt tjenestetilbud fremover.


13. oktober, 2023

Ukentlig oppdatering: Prisantydning inkl. fellesgjeld og Forbedringer i Nettvurderings-flow

Prisantydning inkl. fellesgjeld

Vi oppdaget en feil som handlet om at ikke prisantydingen for en bolig som er til salgs alltid ble vist inkludert fellesgjeld. Denne feilen er nå rettet, noe som betyr at boliger som er til salg nå har pris inkludert fellesgjeld - tilsvarende alle andre priser og estimatet på Hjemla.

Forberdinger i Nettvurderings-flow

Som boligeier kan man bestille en gratis Nettvurdering fra Krogsveen via sin Min Bolig-side. Denne vurderingen sendes til Hjemla og hensyntas av estimatet. Vi har i samarbeid med Krogsveen endret flyten slik at bruker ikke lenger trenger å logge inn med Vipps på nytt også hos Krogsveen. Er du logget inn på Hjemla kan du derfor nå bestille Nettvurdering uten å logge inn på nytt.


6. oktober, 2023

Ukentlig oppdatering: Følg et Område

Følg et område

Ny funksjonalitet lansert som muliggjør at man kan følge et egendefinert område (lokasjon og filtrering) og motta varsling på e-post når noe nytt skjer (feks. at en bolig blir annonsert eller solgt). Alle hendelser over siste 3 måneder er i tillegg listet i en egen hendelsesside. Les mer her.


1. september, 2023

Ukentlig oppdatering: Økt Min Bolig-dekning

Økt Min Bolig-dekning

Flere boligeiere har nå tilgang til boligen de eier som sin Min Bolig. Dette som følge av feilretting av en bug som medførte at identifisering av hvilken bolig enkelte brukere eier tidligere feilet.


25. august, 2023

Ukentlig oppdatering: Verdiestimatet hensyntar verdivurderinger

Verdiestimatet hensyntar verdivurderinger

Treffsikkerheten og relevansen til boligens estimerte markedsverdi er avhengig av tilgang på data. Noe informasjon er det fagpersoner (megler) som har best forutsetning for å uttale seg om, slik som unike egenskaper, materialvalg, oppussing mm. Nå får også boligeiere med nyoppussede, unike boliger et relevant estimat ved at de kan laste opp en verdivurdering/e-takst eller be om en Nettvurdering. Denne informasjonen hensyntar estimatet umiddelbart. Les mer her.


18. august, 2023

Ukentlig oppdatering: Kartet som startside og Tilgang til alle boliger

Kartet som startside

Kartet er flyttet slik at dette nå er startsiden på Hjemla. I den forbindelse har kartet fått en makeover med ny visuell profil og nye features. Målet er å tilgjengeliggjøre kartet, forenkle bruken av kartet, ufarliggjøre boliginformasjon og øke lesbarheten av denne.

Tilgang til alle boliger

Alle Norges 2,75 millioner boliger er nå synlige med hvert sitt ikon i kartet - uavhengig av om boligen er i markedet (til salgs, nylig solgt) eller ikke. Det muliggjør at man enkelt kan klikke seg gjennom interesante områder og boliger uten å måtte søke opp hver enkelt adresse (slik man måtte før).


07. juli, 2023

Ukentlig oppdatering: Boligsider i kartet og forbedert teknisk ytelse

Boligsider i kartet

Man vil nå se informasjon om boligen man har valgt som en popup (modal) direkte i kartet, fremfor å måtte åpne en bolgside i en egen tab. Dette forenkler muligheten for å besøke flere boliger og øker brukervennligheten.

Forbedret teknisk ytelse på ikke-innloggede boligsider

Svært mange kommer til Hjemla fra et adressesøk i Google og Bing. Boligsidene disse ikke-innloggede brukerne kommer til har fått en del forbedringer under panseret. Økt ytelse betyr blant annet at boligsidene laster raskere.


30. juni, 2023

Ukentlig oppdatering: Økt lengde på innlogging

Økt lengde på innlogging

Tidligere ble man logget ut av Hjemla etter 30 minutter. Dette var et irritasjonsmoment for flere brukere - og oss - ved at man opplevde å måtte logge inn flere ganger. Nå blir man ikke automatisk logget ut før etter 2 uker. Man kan fortsatt logge ut manuelt i menyen.


23. juni, 2023

Ukentlig oppdatering: Forbedret ikke-innlogget boligside og fiks av feil med boligens egenskaper

Forbedret boligside for ikke-innloggede brukere

Lansert nye boligsider for ikke-innloggede besøkende for å forbedre forklaringen og presentasjonen av den aktuelle boligen og Hjemla, og gjøre det mer interessant og enklere for bruker å logge inn. Les mer om endringene her.

Fiks av feil med boligens egenskaper

Noen boligeiere opplevde at endringene de gjorde om sin bolig ikke ble lagret. Denne feilen er nå fikset, og alle boligeiere skal igjen kunne endre og lagre egenskaper tilknyttet sin Min bolig.


16. juni, 2023

Ukentlig oppdatering: Økt Min Bolig-dekning

Økt Min Bolig-dekning

Flere boligeiere har nå tilgang til boligen de eier som sin Min Bolig. Dette som følge av feilretting av en bug som medførte at identifisering av hvilken bolig enkelte brukere eier tidligere feilet.


09. juni, 2023

Ukentlig oppdatering: Nettvurdering av Min bolig

Nettvurdering av Min bolig

Estimatet vet typisk ikke om du har totalrenovert eller pusset opp boligen siden du kjøpte, eller om boligen har noen helt unike, verdiøkende kvaliteter og/eller materialer. Dette vil kunne føre til at den estimerte markedsverdien av boligen blir for lav. Som første estimat i norden (verden?) kan nå boligeier be om en Nettvurdering som vil justere estimatet slik at det oppleves korrekt. Les mer om endringene her.


02. juni, 2023

Ukentlig oppdatering: Varsel om oppdatert estimat

Varsel om oppdatert estimat

Boligeier kan nå få månedlig varsel på e-post med oppdatert estimat for boligen sin. Dette gjør det enklere å følge med på utviklingen av sine verdier. Man melder seg på e-postutsendelsen fra Min bolig-siden eller Profil-siden sin. Les mer om endringene her.


26. mai, 2023

Ukentlig oppdatering: Nytt i Hjemla

Nytt i Hjemla

Nytt i Hjemla (denne siden) er lansert for å bedre innsikt og kommunikasjon rundt hva vi jobber med. Det interne målet er å kommunisere ukentlige oppdateringer, og at disse inneholder minst én ny feature. Arbeid vi gjør på "maskineriet" i bakkant vil ikke kommuniseres her, kun nyheter vi anser som relevante for våre brukere. Ny feature vil der behov lenkes til relevant hjelpeartikkel som forklarer nyheten/endringen i detalj.


19. mai, 2023

Ukentlig oppdatering: Forbedret boligside og økt Min Bolig-dekning

Forbedret boligside

Nye boligsider for å forenkle og forbedre måten boligen blir presentert på; boligens egenskaper er lagt som egen fane. Estimatet forenkles ved at treffsikkerheten er fjernet slik at vi kun kommuniserer én ting, og forklaringen av estimatet er endret for å øke lesbarhet og forenkle forståelsen. Les mer om endringene her.

Økt Min Bolig-dekning

Flere boligeiere har nå tilgang til boligen de eier som sin Min Bolig, blant annet som følge av at boligtypen Kjede/Atriumshus nå er tilgjengeliggjort.


12. mai, 2023

Ukentlig oppdatering: Hjelpesider og forbedret Min Bolig-tilgang

Hjelpesider

Lansert hjelpesider med formål om at man enkelt og raskt kan få svar på sine spørsmål uten å måtte ta kontakt med kundeservice. Hjelpesidene finnes her.

Forbedret Min Bolig-tilgang

Feilretting av bug som medførte at enkelte boligeiere ikke hadde tilgang på bolig man eier som sin Min Bolig, eller fått tilgang til feil Min Bolig.


5. mai, 2023

Ukentlig oppdatering: Flere søkeresultater og forbedret boligkart

Flere søkeresultater

Adressesøket viser nå flere treff når man søker på mobil og tablet. Forbedringen gjøres siden ikke alle adresser man søker på dukket opp blant de topp 5 synlige søkeresultatene.

Forbedret boligkart

Gå tilbake til kartet uten at forrige søk og filtrering er nullstilt. Endret regler for start-zoom og når kartet viser bobler og ikoner, slik at man reduserer zoom-behov og kan se ikoner tidligere enn før. Redusert ikonstørrelse for enklere oversikt.


28. april, 2023

Ukentlig oppdatering: Konsistent boliginformasjon og forbedringer av estimatet

Konsistent boliginformasjon

Boliger blir nå vist med samme informasjon på tvers av Hjemla. Feilen med at informasjon om noen boliger ikke ble vist er også rettet.

Forbedringer av estimatet

Boligeier vil nå se oppdatert estimat og forklaring av sin bolig umiddelbart etter at informasjon om boligen er endret.


Ta kontakt

Vi håper du liker Hjemla, og setter stor pris på både ris og ros!

Gi oss din tilbakemelding
Se boliger i kart

Forstå markedet bedre ved å sammenligne kvadratmeterpris, prisutvikling, salgspriser og verdiestimat for liknende boliger.

Se alle boliger i kartet

Ta kontakt

Vi håper du liker Hjemla, og setter stor pris på både ris og ros!

Gi oss din tilbakemelding